Gevulde lasdraad, onze nieuwe favoriet!

Ik ben docent van een MBO klas, leerjaar een. Ons eerste leerjaar is erg oriënterend en ik geef het techniek vak. Een van de onderdelen die we behandelen tijdens het eerste jaar is lassen. Omdat de kinderen zelf nog geen ervaring hebben met lassen waren we opzoek naar een lasdraad dat makkelijk en goed werkte, waar het een en ander over geleerd kan worden en waarbij het niet erg is als we een keer de fout in gaan. Gevulde lasdraad is hiervoor de oplossing!

Gevulde lasdraadOpzoek naar het juiste draad

Ik kreeg van mijn leidinggevende te horen dat we te veel kosten maakten met ons lasdraad. Voor mij de taak om een nieuw draad te vinden van goede kwaliteit voor een zeer goede prijs. Een van mijn collega’s vertelde mij dat Lastechniek Rijnmond erg goed lasdraad heeft en ook voor een scherpe prijs. Ik ben meteen op de website gaan kijken. Bij de lasmaterialen vond ik het gevulde lasdraad. Dit is een holle lasdraad gevuld met een laspoeder genaamd flux. Deze poeder veranderd in gas tijdens het lassen en zorgt daardoor voor een betere smeltband. Het voordeel hiervan is dat het ook nog eens snel gaat. Op deze manier kunnen de leerlingen lekker snel en veel oefenen, zonder dat het te veel tijd opneemt en zonder dat het de school een fortuin kost.

Vorige week hebben we het gevulde lasdraad ontvangen en meteen in de lessen gebruikt. Een groot succes, de leerlingen vonden de extra leerstof over het gevulde lasdraad leuk en hebben veel kunnen oefenen in de les. Het nieuwe lasdraad heeft de les echt interessanter gemaakt voor ons en voor de leerlingen. Erg bedankt!

————————————————————————————————————————————–

Voor het eerst gewerkt met gevulde lasdraad.

Mijn naam is Mike en ik ben een hobby lasser. In mijn eerste jaar op het MBO heb ik kennis gemaakt met lassen. Ik vond het erg leuk om te doen maar niet leuk genoeg voor een baan. Thuis heb ik langzaam maar zeker al mijn lasspullen bij elkaar gespaard. Ik maak kleine las werkjes voor mezelf, vrienden en familie. Voor een nieuw project was ik opzoek naar een wat simpeler lasdraad. Na een aantal uur op het internet gezocht te hebben, kwam ik terecht bij gevulde lasdraad. Een erg goede optie voor mijn project!

Extravagante buitenkant, fragiele binnenkant

Voor mijn project wil ik een halve bal lassen. Het is de bedoeling dat de buitenkant van de bal erg mooi en luxe is. De binnenkant word echter bij elkaar gehouden door veel onstabiele draadjes. Met gevulde lasdraad kan ik dit resultaat behalen. Door de flux poeder die in het draad zit is mijn lassnelheid een stuk hoger, aangezien ik honderden draadjes moet maken is dat

Gevulde lasdraad

perfect! Ook zorgt de flux voor een betere smeltband wat resulteert in een betere hechting! Bij Lastechniek Rijnmond kan ik verschillende soorten gevulde lasdraad vinden. Het was dus erg makkelijk om de juiste soort voor mijn project te vinden. En de prijs was erg goed, als student is het soms moeilijk om dit soort hobby´s zelf te financieren, de prijs is dus een zeer belangrijk onderdeel van het product.

Ik heb het lasdraad snel ontvangen en het was erg fijn om mee te werken. Het heeft precies de look gegeven die ik wilde hebben! Ook ben ik na wat experimenteren erachter gekomen dat ik dit lasdraad voor meerde projecten kan en wil gebruiken. Ik ben erg tevreden over het gevulde lasdraad en zal binnenkort zeker meer bestellen!

————————————————————————————————————————————–

Gevulde lasdraad voor grote bestellingen

Ik werk nu al bijna tien jaar bij een lasbedrijf. We zijn erg gegroeid de afgelopen jaren en nemen ook steeds grotere opdrachten aan. Erg fijn voor het bedrijf, grotere opdrachten verdienen beter en zijn een kans op grote vaste klanten. Het nadeel is alleen dat we niet alle materialen in grote aantallen kunnen bestellen. Dit kan ons erg in de knel brengen met deadlines. Voor een groot project hadden we een grote hoeveelheid gevulde lasdraad nodig maar niemand kon het ons in een keer geven. Tot ik op de website van Lastechniek Rijnmond kwam.

Gevulde lasdraadVeel keuze, grote voorraad

Op de website staan meerdere soorten gevulde lasdraad. Erg fijn natuurlijk want niet iedereen kan voor elke klus hetzelfde draad gebruiken. Na een enige tijd rond geneusd te hebben op de website had ik mijn juiste soort gevulde lasdraad gevonden. Omdat ik wist dat het een grote bestelling zou zijn besloot ik om eerst even te bellen. De medewerkster aan de telefoon was erg aardig en hielp me met al mijn vragen. Grote bestellingen zijn gelukkig geen probleem bij hun! Ik kon via de telefoon alle gegevens doornemen en uiteindelijk bestellen. Al snel na het telefoongesprek heb ik een bevestiging ontvangen van de bestelling.

Wat ik ook erg fijn vond aan het telefoongesprek is dat ze me van alles kon uitleggen over het gevulde lasdraad. Ze wist te vertellen over de flux poeder die erin zit en wat voor voordelen dit op de lassnelheid en smeltband heeft. Natuurlijk wist ik dit al vanwege mijn jaren ervaring maar het is toch fijn om te weten dat de mensen die je producten aanbieden ook echt weten waar ze over praten.

Ik heb met maar weinig bedrijven gewerkt die goede kwaliteit gevulde lasdraad verkopen voor een bodemprijs en ook nog eens in grote aantallen beschikbaar is. Ook de service was erg fijn. Ik heb een percentage korting gekregen op mijn bestelling omdat deze zo groot was, erg aardig! Dit is hoe je vaste klanten behoud. Het project verloopt erg goed en iedereen is blij met het nieuwe lasdraad. We werken daadwerkelijk sneller en beter met dit draad, vergeleken met ons vorige merk.

Een nieuwe klant hebben jullie er zeker bij! Het gevulde lasdraad is een groot succes, dit zal zeker een standaard product van ons worden!

Wil je nog meer weten over dit onderwerp? Bekijk dit dan eens op https://nl.wikipedia.org/wiki/Lassen_met_gevulde_draad